Duhové křídlo bude odměnou za pomoc lidem s postižením

21.08.2012
Místo: Pardubice

Tento rok se uskuteční historicky první předávání ceny hejtmana s názvem „Duhové křídlo 2012“, která má ocenit jednotlivce i organizace věnující se lidem se zdravotním postižením. Organizátory akce jsou Pardubický kraj ve spolupráci s Pardubickou krajskou radou osob se zdravotním postižením. Uzávěrka nominací je již 10.září.

„Mnozí z našeho okolí dobrovolně a ve svém vlastním volném čase pomáhají osobám se zdravotním postižením a často jsou odměněni pouze slovy poděkování ze strany těch, o které pečují. Rozhodli jsme se je proto odměnit cenou s názvem Duhové křídlo 2012,“ vysvětluje koordinátorka projektu Radka Konečná.

Nominaci může poslat kdokoliv. „Podle statistik každý desátý člověk v kraji trpí nějakou formou postižení. Naštěstí je také mnoho jednotlivců a organizací ochotných nezištně pomáhat lidem ve svém okolí. Pevně věřím, že právě díky tomuto faktu se sejde řada konkrétních návrhů na ocenění,“ dodává náměstek hejtmana Pardubického kraje Roman Línek.

Vítězové obdrží dílo akademického architekta s motivem duhy a křídla anděla. „Právě toto dílo nás inspirovalo k pojmenování ocenění,“ doplňuje Radka Konečná. S prázdnou neodejdou ani ostatní účastníci – odnesou si drobné dárky a pamětní diplomy.

Více informací naleznete na adrese